FIGUERES I FIGUES

HISTÒRIA I SIMBOLISME. RECEPTARI

Autor: LLABRES TERRASSA, MARIA ESPERA

Sección: GASTRONOMÍA - Ingredientes-Cocina temática

FIGUERES I FIGUES

FIGUERES I FIGUES

32,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
01/09/2017
Colección:
ARBRE DE MAR
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

Des de lalba de la civilització, lestreta relació que els humans han tingut amb les figueres i les figues ha estat tan simbiòtica que arbre i fruita han deixat una forta empremta a lÀsia sudoccidental, a la costa mediterrània i en altres regions del món. A més de les consideracions botàniques que els lectors hi trobaran, aquesta obra és sobretot …

Des de lalba de la civilització, lestreta relació que els humans han tingut amb les figueres i les figues ha estat tan simbiòtica que arbre i fruita han deixat una forta empremta a lÀsia sudoccidental, a la costa mediterrània i en altres regions del món. A més de les consideracions botàniques que els lectors hi trobaran, aquesta obra és sobretot un recorregut històric que abasta des de lorigen del cultiu de la figuera fins a lactualitat, i una font dinformació sobre la importància agrària, econòmica, cultural, mèdica i terapèutica, culinària i simbòlica que les distintes espècies del gènere Ficus -Ficus carica, Ficus religiosa i Ficus sycomorus- han tingut per a la humanitat. Perquè les figues no solament han estat un aliment de subsistència per a la gent pobra en moments descassesa i en zones on el cultiu de cereal era difícil, sinó que en la majoria daquests pobles larbre i la fruita han transcendit des dun àmbit purament sensorial o físic fins a un llenguatge universal simbòlic dideologies religioses, culturals o metafísiques. Així, a les Balears, la figuera no solament és un dels arbres més carac­terístics del paisatge rural, sinó que la figa ha estat aliment bàsic de la pagesia dantany i del bestiar oví, cabrú i, sobretot, porcí. El profund arrelament de les figueres i les figues shi manifesta, per exemple, en nombroses expressions lingüístiques. La darrera part del llibre és una compilació de saboroses receptes personals amb la figa com a ingredient principal o com a acompanyament, en general delaboració senzilla, que en darrer terme pretenen donar valor a la utilització duna fruita tan rellevant per a la supervivència del nostre poble, tan emblemàtica de la nostra cultura i de la nostra gastronomia i, al mateix temps, tan universal.
Leer más

Más información del libro

FIGUERES I FIGUES

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Cambiar formato
ISBN:
978-84-17113-04-9
EAN:
9788417113049
Nº páginas:
0
Colección:
ARBRE DE MAR
Lengua:
CATALAN
Alto:
0 mm
Ancho:
0 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Ingredientes-Cocina temática

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar