COCIÑA GALEGA TRADICIONAL

Receitas, tradición, historía e evolución

Autor: FELPETO LAGOA, MATILDE

Sección: GASTRONOMÍA - Cocina Regional

COCIÑA GALEGA TRADICIONAL

COCIÑA GALEGA TRADICIONAL

27,50€ IVA INCLUIDO

Editorial:
XERAIS - ANAYA
Publicación:
12/10/2017
Colección:
TURISMO / OCIO - MONTES E FONTES - Gastronomía
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

As receitas recollidas en " Cociña galega tradicional " pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descríbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e a súa evolución ata a actualidade. Analízase a presenza das …

As receitas recollidas en " Cociña galega tradicional " pertencen ao legado culinario de Galicia. En cada caso relátase a historia do ingrediente principal do prato e as distintas maneiras de preparalo. Neste libro descríbese a elaboración da receita máis tradicional, pero tamén como foi concibida polos cociñeiros clásicos e a súa evolución ata a actualidade. Analízase a presenza das receitas nas obras dos escritores gastronómicos galegos, testemuñas fundamentais para coñecer a historia da nosa cociña, así como a opinión de ilustres gourmets sobre os pratos máis representativos da cociña galega. Preséntanse agrupadas seguindo a orde clásica de servizo na mesa: caldos e sopas, empanadas, vexetais, peixes e mariscos, carnes e sobremesas. Complétanse as receitas cunha información sobre produtos galegos de calidade: o pan, os queixos, os viños, as cervexas, as augas, os licores, as conservas e o mel. En " Cociña galega tradicional " , a autora rebusca na súa memoria gastronómica para rememorar a cociña e as receitas da súa vida. Na narración conflúen a historia, a cultura e o pracer coa intención de que, despois de ler as receitas aquí descritas, os lectores reflexionen e miren dun xeito diferente o prato que van degustar.
Leer más

Más libros de FELPETO LAGOA, MATILDE

Más información del libro

COCIÑA GALEGA TRADICIONAL

Editorial:
XERAIS - ANAYA
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-9121-263-8
EAN:
9788491212638
Nº páginas:
400
Colección:
TURISMO / OCIO - MONTES E FONTES - Gastronomía
Lengua:
GALLEGO
Alto:
240 mm
Ancho:
175 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Cocina Regional
Matilde Felpeto Lagoa (Cervás-Ares, 1947) é licenciada en Filoloxía Románica pola Universidade de Santiago de Compostela. Comezou a súa andaina profesional como funcionaria no Instituto Nacional do Libro Español (INLE), onde pediu a excedencia para dedicarse ao ensino. Exerceu como profesora de bacharelato en cidades e vilas como Madrid, Ponteareas e Vigo e de Didáctica da Lingua e Literatura Españolas nos cursos do CAP do ICE da universidade compostelá. Estudosa da gastronomía popular galega, é autora de libros como " Recetas de la cocina familiar gallega " , " Cociñar con albariño " , " Recetas de repostería tradicional de la cocina gallega y portuguesa " , " 40 menús para 40 banquetes " , " El capón de Vilalba y su cocina " , " O polbo e a súa cociña " (Xerais, 2014) e " Cociña galega tradicional " (Xerais, 2017).

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar