LA TECA

CUINA CASOLANA CATALANA

Autor: IGNASI DOMENECH

Sección: GASTRONOMÍA - Cocina Regional

LA TECA

LA TECA

15,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
LECTIO
Publicación:
01/05/2005
Colección:
062005
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

El clàssic de cuina catalana més venut de tots els temps La teca, una obra cabdal en la literatura gastronòmica catalana, aparegué l’any 1924 i, des d’aleshores, se n’han fet dinou edicions. El seu autor, Ignasi Domènech, en la primera pàgina deixava ben clar l’objectiu del llibre: “Conté la manera d’organitzar tota classe d’àpats senzills o d’etiqueta, de calcular berenars, …

El clàssic de cuina catalana més venut de tots els temps La teca, una obra cabdal en la literatura gastronòmica catalana, aparegué l’any 1924 i, des d’aleshores, se n’han fet dinou edicions. El seu autor, Ignasi Domènech, en la primera pàgina deixava ben clar l’objectiu del llibre: “Conté la manera d’organitzar tota classe d’àpats senzills o d’etiqueta, de calcular berenars, sopars, escudelles, cuinats, rostits, salses, llegums, aviram, plats freds, canelons, arrossos, ous fregits, carns, peixos, dolços, merengues, refrescos, còctels, gelats, melmelades, amanides, escalivades, i diverses maneres de fer els púdings i pastes, i molts consells de pràctica i utilitat per comportar-se elegantment a taula, etc.” Aquesta nova edició n’actualitza el format i, en alguns aspectes, el llenguatge, però no pas el seu esperit inicial.

Leer más

Más libros de IGNASI DOMENECH

Más información del libro

LA TECA

Editorial:
LECTIO
Fecha Publicación:
Formato:
Cambiar formato
ISBN:
978-84-9791-087-3
EAN:
9788497910873
Nº páginas:
264
Colección:
062005
Lengua:
CATALAN
Alto:
2 mm
Ancho:
16 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Cocina Regional
Ignasi Domènech i Puigcercós (Manresa, 8 de setembre de l'any 1874-Barcelona, 11 de novembre de 1956)inicià el seu contacte amb el món de la restauració a la Fonda del Centre, que regentava el seu oncle a la capital del Bages, i als catorze anys se n'anà a Barcelona. En aquella època ingressà a la Societat de Cuiners l'Artística Culinària. Durant uns anys, treballa en fondes i hotels de Monistrol, Puigcerdà, Madrid i Burgos, i l'any 1893, marxa a París, on treballa en diversos restaurants de prestigi. L'any 1894 ingressa a la Societat de Cuiners de París i, al cap de poc, és seleccionat per anar a treballar a l'Hotel Savoy de Londres, a les ordres del gran mestre Auguste Escoffier. L'any 1899 retorna a Madrid i publica el seu primer llibre: La gastronomía, i el 1906 funda la revista El Gorro Blanco. Crea la primera acadèmia de cuina del país, es dedica a l'ensenyament i s'encarrega d'organizar els banquets de l'aristrocràcia (durant tres anys va treballar per al ducs de Medinaceli).  A principis dels anys vinc, Domènech retorna a Barcelona, on es dedica només a escriure i a fer treballs. Va ser cofundador de l'editorial Quintilla-Cardona, que li edità la seva obra. Esperonat per la manca d'aliments a conseqüència de la guerra civil, escrigué un llibre anomenat La cocina de recursos. Però les seves obres més conegudes són els receptaris Àpats i, sobretot, La teca. Ignasi Domènech morí a Barcelona el dia 11 de novembre de 1956 a l'edat de 81 anys. 

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar