BONA, CESAR

César Bona (Ainzón, Saragossa, 1972) és mestre i escriptor. Llicenciat en Filologia Anglesa i Diplomat en Magisteri en Llengua Estrangera per la Universitat de Saragossa. És un dels cinquanta millors mestres del món segons el Global Teacher Prize, l'anomenat Premi Nobel dels professors. La seva clau és l'empatia, la seva capacitat per connectar amb els alumnes i detectar què els manca i què pot motivar-los. A més de la creativitat, també vol que els escolars desenvolupin l'esperit crític i sàpiguen plantejar alternatives. I així ho ha fet en totes les escoles en què ha exercit l'ensenyament: des d'una classe amb nens de deu anys que no sabien llegir, fins a un col·legi rural de sis estudiants amb problemes de cohesió a l'aula.

«Les portes de les escoles han d'estar obertes, no només perquè entrin els nens i les nenes, sinó perquè les seves idees surtin i transformin el món.» Pensaments com aquest són els que el van portar al Congrés Mundial pels Drets de la Infància, en el XXV Aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants. Pels seus múltiples projectes vinculats a la participació infantil va rebre el Premi Magister d'Honor per la Plataforma de l'Escola Pública, el Premi Crearte del Ministeri de Cultura en dues ocasions pel seu estímul de la creativitat, així com la Cruz José de Calasanz, màxima distinció en l'educació aragonesa, o el Premi Medi Ambient Aragó 2013. A més, va obtenir la Menció d'Honor en l'International Children Film Festival of India, per la pel·lícula de cinema mut The importance of being an Applewhite, que va aconseguir unir dues famílies que no es parlaven. I, després dels seus setze anys de trajectòria, va ser nominat com un dels 50 millors mestres del món segons el Global Teacher Prize (2014).

Ha format part del jurat dels Premis Princesa d'Astúries, en la categoria de Comunicació i Humanitats, el 2017 i el 2018.

Entre els seus llibres destaquen La nueva educación (2015) i


Libros del autor

Ordenar y filtrar

Opciones

Ordenar por:

Filtros Quitar

Disponibilidad:

Sección:

Editorial / Marca:

Ayuda