RASCHIMURA

Secta o família?

Autor: BELLART BERGES, FRANCESC

Sección: C. SOCIALES - Periodismo

RASCHIMURA

RASCHIMURA

20,90€ IVA INCLUIDO

Editorial:
LA CAMPANA
Publicación:
01/02/2024
Colección:
DIVULGACIO
Ver ficha completa

ÚLTIMOS EJEMPLARES

Recogida en librería GRATIS

Añadir a la cesta

Sinopsis

Pedro Vivancos era un sant, o un farsant? El guru d'una secta, o pare de família nombrosa? Va ser un dels millors ballarins de flamenc dels anys seixanta a Barcelona, i actuant per tot Europa. A principis dels setanta, va obrir a Sant Cugat una acadèmia de dansa i arts marcials, gràcies a la qual va començara reunir un grup …

Pedro Vivancos era un sant, o un farsant?

El guru d'una secta, o pare de família nombrosa?

Va ser un dels millors ballarins de flamenc dels anys seixanta a Barcelona, i actuant per tot Europa. A principis dels setanta, va obrir a Sant Cugat una acadèmia de dansa i arts marcials, gràcies a la qual va començara reunir un grup de seguidors fidels i set dones que l'acompanyarien tota la vida i amb les que va tenir quaranta fills.

Després d'un viatge misteriós del que va tornar amb el cap afaitat i un quimono negre, Vivancos va passar a ser conegut com el Raschimura, va obrir una fàbrica de productes macrobiòtics a l'Hospitalet, i clíniques i consultoris arreu de Catalunya i Espanya, on proclamava poder curar malalties com la diabetis o el càncer amb mètodes radicals, mentre augmentava el nombre d'adeptes que s'hi acostaven.

El 1983, el cas Raschimura ocupava els titulars de tota la premsa: investigat per la mort de diversos pacients a la seva clínica de Sant Cugat i amb la Fiscalia General de l'Estat trepitjant-li els talons, Vivancos, la seva família i els fidels més acèrrims, van fugir al Canadà, on van tornar a fundar la comunitat. Uns anys després, moriria a Amsterdam en circumstàncies poc clares deixant com a llegat la llegenda de la seva família i una gran pregunta: eren la primera secta espanyola o només una família que va decidir viure fora dels esquemes socials de la època?

Leer más

Más libros de BELLART BERGES, FRANCESC

Más información del libro

RASCHIMURA

Editorial:
LA CAMPANA
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-19245-93-9
EAN:
9788419245939
Nº páginas:
176
Colección:
DIVULGACIO
Lengua:
CATALAN
Alto:
0 mm
Ancho:
0 mm
Sección:
C. SOCIALES
Sub-Sección:
Periodismo

Francesc Bellart (Barcelona, 1984) es licenciado en Filosofía. Ha trabajado como editor y actualmente es profesor de secundaria. Es autor de las novelas El editor indiscreto (La Esfera de los Libros) y de Crònica fabulosa de la Mamà Asya i la seva descendència (La Campana).

Otros libros en C. SOCIALES

También te pueden interesar