A PEU PEL MATARRANYA

Viatge a l'Aragó que parla català

Autor: ESPINÀS, JOSEP MARIA

Sección: TURISMO Y VIAJES - Libros de viajes

A PEU PEL MATARRANYA

A PEU PEL MATARRANYA

14,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
LA CAMPANA
Publicación:
29/10/1996
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

A peu pel Matarranya és el descobriment d'una realitat que, tot i els lligams històrics i lingüístics amb Catalunya, ens és massa desconeguda. Espinàs ha anat a conèixer el Matarranya, allà on l'Aragó parla catlà. S'ha aturat en alguns dels pobles de la comarca: Calaceit, Cretes, Vall-de-roures, la Freixneda, la Torre del Comte, Valljunquera, el despoblat Mas del Llaurador, la …

A peu pel Matarranya és el descobriment d'una realitat que, tot i els lligams històrics i lingüístics amb Catalunya, ens és massa desconeguda.

Espinàs ha anat a conèixer el Matarranya, allà on l'Aragó parla catlà. S'ha aturat en alguns dels pobles de la comarca: Calaceit, Cretes, Vall-de-roures, la Freixneda, la Torre del Comte, Valljunquera, el despoblat Mas del Llaurador, la Vall de Torno i Madalió, fins arribar a Maella, on ha volgut reviure el somni dramàtic d'un amic.

Josep M. Espinàs es troba en un punt molt alt de la seva qualitat narrativa, i sap convertir cada passa, cada mirada, cada diàleg amb la gent que es troba, en un moment bategant d'una aventura humana que el lector comparteix, seduït, fins al final.

Leer más

Más libros de ESPINÀS, JOSEP MARIA

Todos los libros de ESPINÀS, JOSEP MARIA

Más información del libro

A PEU PEL MATARRANYA

Editorial:
LA CAMPANA
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-88791-37-5
EAN:
9788488791375
Nº páginas:
0
Colección:
Lengua:
CATALAN
Alto:
212 mm
Ancho:
141 mm
Sección:
TURISMO Y VIAJES
Sub-Sección:
Libros de viajes

Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927) ha construït una obra literària de gran abast en diversos camps. Es va iniciar com a novel·lista, gènere en què va obtenir els premis Joanot Martorell i Sant Jordi. També va guanyar el Víctor Català per a llibres de contes. Més endavant va tornar a la ficció amb la novel·la Vermell i passa i el llibre de narracions Un racó de paraigua. Ha fet una singular aportació a la literatura de viatges amb nombrosos recorreguts a peu per diferents territoris de Catalunya, Castella, Andalusia, Galícia, el País Basc, el País Valencià i Mallorca, entre d'altres.

Entre els seus títols més destacats sobresurten tres llibres de contingut autobiogràfic: El teu nom és Olga, traduït a vuit llengües, El nen de la plaça Ballot i Inventari de jubilacions. S'hi han sumat Temps afegit, breu creació literària de moments diversos que pot ser considerada un autoretrat; Relacions particulars, un relat del tracte personal que ha tingut amb Cela, Pla, Delibes, Sagarra, Foix i Espriu; El meu ofici, una incisiva reflexió sobre la relació entre l'ofici d'escriure i la societat, I la festa segueix i A ritme del Temps, que continuen la línia literària autobiogràfica de Temps afegit. A més d'aquests títols cal destacar Entre els lectors i jo, una mostra suggestivament comentada de les cartes que ha rebut, i Una vida articulada, una selecció dels textos que Espinàs ha publicat diàriament durant més de 35 anys a l'Avui i a El Periódico. També s'han recollit en llibre-CD, amb gran èxit, Les 26 cançons infantils.

Josep M. Espinàs ha rebut el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

Otros libros en TURISMO Y VIAJES

También te pueden interesar