CATALUNYA: 50 INDRETS JUEUS DE L´EDAT MITJANA

Autor: FORCANO I APARICIO, MANUEL

Sección: MONTAÑA - Guías de Senderismo y Alpinismo

CATALUNYA: 50 INDRETS JUEUS DE L´EDAT MITJANA

CATALUNYA: 50 INDRETS JUEUS DE L´EDAT MITJANA

24,90€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
01/10/2017
Colección:
KHROMA
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

FOTOGRAFIES DE «CHOPO» JAVIER GARCÍA-DIE SÁNCHEZ-GUARDAMINO Catalunya va ser un país de jueus. La seva presència, datada d'antic en inscripcions i en molts documents notarials i de cancelleria durant l'edat mitjana fins a l'edicte d'Expulsió promulgat pels Reis Catòlics de 1492, ens dibuixa un mapa d'assentament prou impactant en la majoria de comarques de Catalunya des dels Pallars fins a …

FOTOGRAFIES DE «CHOPO» JAVIER GARCÍA-DIE SÁNCHEZ-GUARDAMINO Catalunya va ser un país de jueus. La seva presència, datada d'antic en inscripcions i en molts documents notarials i de cancelleria durant l'edat mitjana fins a l'edicte d'Expulsió promulgat pels Reis Catòlics de 1492, ens dibuixa un mapa d'assentament prou impactant en la majoria de comarques de Catalunya des dels Pallars fins a l'Ebre, del Segrià a l'Empordà i del Camp de Tarragona al Rosselló. Aquest llibre és una selecció de 50 indrets a Catalunya que acolliren jueus en els seus calls i que avui són cèlebres en la història del judaisme a casa nostra per les restes materials que ens n'han quedat, per la preciosa documentació que ha subsistit als seus arxius, pel gruix poblacional jueu que arribaren a tenir, o bé per ser l'origen de personalitats insignes del judaisme català en àmbits tan diversos com la literatura, la ciència, la teologia o la càbala. Poca gent coneix el passat jueu de moltes de les nostres actuals viles i ciutats de Catalunya: aquest llibre, amb textos i belles imatges, us invita a descobrir-lo. Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.
Leer más

Más información del libro

CATALUNYA: 50 INDRETS JUEUS DE L´EDAT MITJANA

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa dura (libros)
ISBN:
978-84-9034-650-1
EAN:
9788490346501
Nº páginas:
0
Colección:
KHROMA
Lengua:
CATALAN
Alto:
225 mm
Ancho:
240 mm
Sección:
MONTAÑA
Sub-Sección:
Guías de Senderismo y Alpinismo
Manuel Forcano: Nascut a Barcelona el 1968, és doctor en Filologia Semítica per la Universitat de Barcelona i ha cursat estudis d'hebraística a Israel i d'arabística i islam a Síria i a Egipte. Va treballar com a professor d'hebreu i d'arameu a la Universitat de Barcelona i s'ha dedicat a la traducció al català de poetes i escriptors israelians moderns, com Yehuda Amichai, Pinhas Sadé, Ronny Someck i Amós Oz. També ha traduït de l'hebreu la llegenda del Gólem, de Yudel Rosenberg (2013), l'opuscle cabalístic El Llibre de la Creació (2015) i els Antievangelis jueus (2017). Ha publicat assajos sobre la història dels jueus, com A fil d'espasa: Les Croades vistes pels jueus (2007), Història de la Catalunya jueva, amb Sílvia Planas (2010) o Els jueus catalans. La història que mai no t'han explicat (2014). De la seva pròpia producció poètica destaquen El tren de Bagdad (Premi Carles Riba 2003) i Ciència exacta (Premi Miquel de Palol 2014). Del 2004 al 2015 ha treballat a la Fundació Centre Internacional de Música Antiga Jordi Savall. Actualment és el director de l'Institut Ramon Llull. «Chopo», Javier García-Die Sánchez-Guardamino: Fotògraf nascut el 1959. Ha fet estudis d'arquitectura tècnica, fotografia i col·labora habitualment amb revistes i empreses d'arquitectura i construcció. Admirador de l'entorn natural i alpinista des de molt jove, ha escodrinyat amb la seva càmera la natura, el pas del temps, aspectes culturals i la petjada de l'home en el paisatge. La seva residència prop del Montseny des fa més de vint-i-cinc anys influeix intensament els seus colors i el seu ésser. Ha publicat amb Cossetània els llibres Catalunya, 50 elements d'arquitectura i enginyeria ferroviàries, El paisatge favorit de Catalunya i Montseny, 50 indrets amb encant.

Otros libros en MONTAÑA

También te pueden interesar