QUAN CANTA LA SIBIL·LA

MÚSICA I ART

Autor: GELONCH VILADEGUT, ANTONI

Sección: ARTE - Historia y Teoría

QUAN CANTA LA SIBIL·LA

QUAN CANTA LA SIBIL·LA

20,00€ IVA INCLUIDO

Editorial:
VIENA
Publicación:
01/11/2021
Colección:
(CAT).ASSAIG
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

El Cant de la Sibil·la és una interpretació musical que té lloc durant la nit de Nadal en esglésies d’arreu dels Països Catalans. Escenifica uns versos que parlen dels senyals del judici final i l’adveniment de Crist, posats en boca de la sibil·la anomenada Eritrea. La sibil·la és un personatge femení de l’antiguitat clàssica al qual s’atribueix el do de …

El Cant de la Sibil·la és una interpretació musical que té lloc durant la nit de Nadal en esglésies d’arreu dels Països Catalans. Escenifica uns versos que parlen dels senyals del judici final i l’adveniment de Crist, posats en boca de la sibil·la anomenada Eritrea. La sibil·la és un personatge femení de l’antiguitat clàssica al qual s’atribueix el do de predir el futur. Després de mil anys d’existència, el Cant de la Sibil·la mereix un llibre original i global, que n’expliqui alhora els aspectes històrics, mitològics, iconogràfics i musicològics. Els autors han explorat les arrels mítiques i històriques de les sibil·les. Convivim amb elles des de fa vint-i-set segles i és bo saber com es diuen, quantes són, quina evolució han tingut al llarg dels temps, com s’han representat en les Belles Arts i la realitat de la seva pràctica profètica. També hi trobarà el lector un estudi musicològic aprofundit d’aquesta tonada medieval que s’interpreta en alguns temples assenyalats, i des de fa mil anys, abans de la missa de la Nit de Nadal. Un cant que ve de les entranyes del sentiment, de les pors i de les esperances del poble fidel.
Leer más

Más libros de GELONCH VILADEGUT, ANTONI

Más información del libro

QUAN CANTA LA SIBIL·LA

Editorial:
VIENA
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-18908-15-6
EAN:
9788418908156
Nº páginas:
200
Colección:
(CAT).ASSAIG
Lengua:
ESPAÑOL
Alto:
23 mm
Ancho:
15 mm
Sección:
ARTE
Sub-Sección:
Historia y Teoría
Antoni Gelonch Viladegut (Lleida, 1956) va fer els estudis de Dret i de Farmàcia a la Universitat de Barcelona, i també ha seguit cursos a les universitats de Grenoble i de Harvard. Ha treballat a l’Administració pública i en empreses multinacionals. Apassionat de l’art i de la reflexió sobre el fet artístic, és director de la Col·lecció Gelonch Viladegut, especialitzada en gravats. És acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i president dels Cercles del MUHBA i del Museu Frederic Marès de Barcelona. Oriol Pérez i Treviño (Manresa, 1972) és musicòleg i assagista, i dedica la seva activitat a la docència i l'escriptura. En la seva trajectòria ha combinat la recerca amb la direcció d'importants projectes com ara la Xarxa de Músiques a Catalunya, el Festival de Torroella de Montgrí, el Centre Robert Gerhard o L'Auditori, i ha col·laborat en diferents institucions acadèmiques i culturals del país. En els darrers anys ha investigat sobre misticisme, espiritualitat i música. Escriu la secció «Entre clàssics» a Nosolocine.

Otros libros en ARTE

También te pueden interesar